Vedklyv från Rusta

För köpare av vedklyvar är valmöjligheterna många, och vill man, så kan man lägga i princip hur mycket som helst på att skaffa en vedklyv, för det finns superavancerade och påkostade varianter av vedklyvar på marknaden. Alla har dock givetvis inte möjligheten att skaffa en väldigt påkostad vedklyv, utan att titta även på de billigare varianterna är ofta lockande. Ett populärt val bland många som vill köpa en billigare vedklyv är att börja titta på en vedklyv från Rusta, för Rusta är ju kända för att sälja det mesta till riktigt bra priser. Men hur ligger det egentligen till? Är det en bra ide att köpa en vedklyv från Rusta? Eller är detta något man bör undvika?

I vårt tycke kan man gott och väl överväga en vedklyv från Rusta, bara man är medveten om att man då inte kommer att få den allra mest avancerade modellen på marknaden, men det torde de flesta förstå, förstås. Konstruktionen för de flesta vedklyvar är nämligen väldigt liknande, oavsett var man köper vedklyven, så det finns ingen anledning att välja en lyxigare tillverkare eller ett mer högklassigt märke bara för den sakens skull.

Det som dock kan skilja är vilken motor som finns i vedklyven. För de lite billigare vedklyvarna, inklusive t.ex. en vedklyv från Rusta, är det nämligen vanligt att motorn är lite svagare, vilket i praktiken märks på att det går lite långsammare, vilket dock är något de flesta kan leva med, om det inte är så att man måste klyva otroligt stora mängder ved, för då kan detta förstås bli mycket irriterande. De flesta som skaffar en vedklyv har dock inte detta bekymmer, då de endast klyver små mängder ved, för den egna förbrukningen, och då kan även en vedklyv från Rusta passa utmärkt!